2018. január 14., vasárnap

Jonathan Cross: Kvartett

Felirat hozzáadása
Három napomba tellett, hogy átrágjam magam a kb. háromszáz oldalon. Egy jó könyvnél pár óra alatt végzek ezzel a mennyiséggel. Elég döcögősen ment az olvasás, mert egyáltalán nem kötött le. Eddig még egy könyvet sem hagytam félbe, de ennél igen komolyan elgondolkodtam, hogy leteszem, és majd egyszer, valamikor, talán folytatom. Egyedül az tartott vissza, hogy semmit sem szeretek félbehagyni. 
Nem lenne rossz az alapötlet, az alapkoncepció, de sajnos a kivitelezés elrontotta az élményt. Zavart, hogy a szemszögváltások fejezetenként történtek. Mire eljutottam odáig, na most végre történik is valami izgalmas, addigra vége lett annak a résznek, és teljes mértékben érdektelenné vált a történet.
Volt benne egy olyan rész, amit nem értettem, hogy az most miért történt. Nem magyarázta meg az író, és így számomra úgy tűnt, a szerző csak azért tette bele az eseményt, hogy az segítséget nyújtson az egyik főszereplő szökésében. A másik problémám, hogy négy szálon fut a cselekmény, négy főszereplő van, és valahogy mégis csak kettővel tudtam rokonszenvezni. Például az írónő jelleme/karaktere kifejezetten irritált. 
Úgy érzem, hogy a könyv vége eléggé össze lett csapva. Legalábbis az egész történet szempontjából túl sok volt a felvezetés, és túl gyors a lezárás. Igazából, még azt sem mondhatom, hogy egy délutáni gyors olvasásnak megteszi, mert ez nem igaz. 
A fülszöveg alapján egy sokkal érdekesebb, izgalmasabb könyvre számítottam.
Subscribe to Our Blog Updates!
Share this article!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML